SoNoRo – istorie într-un singur concert | TIFF

SoNoRo – istorie într-un singur concert

Deja știți că anul acesta TIFF e sursă completă de cultură. Pe toată perioada festivalului ne alimentăm cu filme (doză triplă), teatru și multă muzică bună, pe toate gusturile. Începem seria de recomandări cu evenimentul care dă startul seriei de concerte de la TIFF.

Mâinile în aer cine a auzit de Festivalul SoNoRo din București. Dacă există oameni cu mâna jos înseamnă că ceva nu-i bine. Crash course: SoNoRo este unul dintre cele mai originale proiecte de muzică clasică din zona noastră europeană și adună o sumedenie de nume bune ale muzicii la fiecare ediție. Anul acesta vin să ne încânte la TIFF și le-am găsit cel mai potrivit loc pentru asta: Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, locul în care clujenii se delectau cu muzica (live desigur) lui Franz Liszt în 1846. Din rațiuni istorice, culturale și din nevoia de relaxare, pe 4 iunie vă invităm la eveniment. N-am vrea să-l pierdeți, fiind un eveniment foarte special care îmbină în muzică toate influențele istorice multiculturale ale Transilvaniei. Adică o îmbinare între elemente românești, maghiare, germane, slovace și ucrainene. Mai exact, direct din vorbele muzicienilor: „o îmbinare a cântecelor de recoltă şi dansurilor de cătănie cu colinde şi cântece religioase, a baladelor cu cântecele de dor”. Prețul de 15 lei este doar o apreciere a talentului care ne va sta în față.

Concertul Songs and Dances of Life e prin urmare un act de identitate al culturii din Transilvania, un omagiu adus unor mari muzicieni ai lumii și un cadou făcut clujenilor.

Songs of Dance and Life

Categorie blog: 
Anul: